Friskvård

Coaching till bättre hälsa

Jag erbjuder dig en unik möjlighet att åtnjuta komplement till förebyggande friskvårdsbehandlingar. Våga pröva nya utvecklade friskvårdsbehandlingar!

Jag erbjuder professionell hjälp och stöd i din utvecklig för en större livskompetens.

Lär dig hantera livet innan livet hanterar Dig!
Jag tycker att du är värdefull.
Tycker du?

"Det är ju svårt att säga hur man vill ha det när man inte vet hur man kommer att få det"

Kost/Näringslära

I dagens stressiga värld har vi ofta inte tid att fokusera på det viktigaste i våra liv, nämligen vår hälsa. Vi äter inte alltid rätt, motionerar inte tillräckligt och kopplar inte ens av trots att det är ett måste för en god hälsa.
Varför är det så viktigt att sträva efter en god hälsa? Svaret på frågan är enkel, ju bättre hälsa vi har desto lättare är det att klara av påfrestningarna från dagens stressiga livsstil.

Det finns fyrtiofem näringsämnen som man vet är viktiga för människans hälsa. Utan rätt livsmedelskomponeneter försämras kroppens och cellernas funktion. Det finns många faktorer som försämrar näringsinnehållet i maten som du ställer fram på familjens middagsbord, t ex transport lagring, rengöring, matlagning och beredning.

Näringsbehovet varierar också beroende på ålder och livsstil.

* Barn behöver en näringsrik kost som innehåller mycket protein och andra näringsämnen som är viktiga för en fysisk och mental utveckling.

* Tonåringar växer och utvecklas extremt snabbt och måste därför ha mycket protein, kalcium och järn.

* Kvinnor har speciella näringsbehov under graviditeten eftersom kroppen då kräver mer kalcium, järn och folsyra.

* Vuxna personer som är mer än 65 år behöver mer av vissa näringsämnen särskilt vitamin B och C som stärker kroppens immunsystem och kalcium som motverkar benskörhet.

Bantning, rökning, alkohol och kaffe/te har också skadlig effekt på vår hälsa, antingen genom att kroppen får svårt att tillgodogöra sig näringsämnen eller genom att det bildas fria radikaler som kan skada cellvävnaden.
Om du inte hinner äta rätt mat i lämplig mängd varje dag kan du ändå få tillgång till de nödvändiga näringsämnen som kroppen behöver med hjälp av kosttillskott.

Värk i axlar och nacke

I dagens datasamhälle så sitter vi för länge framför våra datorer och jobbar så att våra muskler blir spända och inflammerade.  Musklerna behöver avslappning lite då och då, men vi ger oss inte tid med detta utan fortsätter tills musklerna börjar värka. Alla monotona arbeten behöver variation för att klara muskelspänningar.

Jag kan genom massage ta bort Dina spänningar i nacke och axlar. Detta kan jag göra som en enskild behandling eller i samband med och som en del av någon annan behandling.

Välkommen att boka en tid för behandling!

copyright © 2018 Per-Otto Sylwan. Webmaster: Per-Otto Sylwan